top of page

G3015X fiber lézervágó

140m/min sebesség  -  kompakt, kis helyigény  -  IPG lézerforrás 1.5kW-tól 6kW-ig

A G3015A, mint a HSG legnépszerűbb lézervágógépe (több mint 4000 telepített gép világszerte) került továbbfejlesztésre, mely által 2019-ben megszületett az új G3015X modell. A G3015A kiforrott CNC rendszere, a meghajtás, a lézerforrás és lézerfej nem változott. A fejlesztés elsősorban az elszívást, a gép elektromos szekrényének kialakítását, az asztalváltó mechanikát, a burkolatot és a vezérlő szoftvert érintette. Ezekkel a módosításokkal nem csak az üzemeltetés lett még biztonságosabb, de az új burkolat és moduláris kialakítás (gép és elektromos szekrény külön) egy kisebb, kompaktabb gépet eredményezett. A G3015X kisebb helyen elfér mint a G3015A, de még is fejlettebb, gyorsabb.

G3015A / G4020A: Product

   Akár néhány hét határidővel európai készletről!

G3015A / G4020A: ProGallery_Widget
g3015x fiber lézervágó gép fekete asztalváza

Mint az összes HSG berendezésünknél, a G3015X is a különleges gondossággal gyártott munkaasztallal érkezik. A 4 lépéses stresszmentesítésnek és 600°C fokon történő hőkezelésnek köszönhetően az asztal felületének pontossága 20 évre garantált. Rendkívül nagy teherbírás, precíziós végső ellenőrzés, hosszú élettartam.

g3015x fiber lézervágó gép alkatrészek, szervmotor, lézerfej, fogasléc

A G3015X csak a legmegbízhatóbb márkáktól érkező csúcsminőségű alkatrészekből épül fel. A legfontosabb fődarabok mind vezető gyártók termékei: Wittenstein Alpha fogasléc meghajtás, Panasonic szervomotorok, IPG lézerforrás (1500W - 6kW-ig), Precitec lézerfej. A leggyengébb láncszem is kihatással lehet a rendszer megfelelő működésére, ezért a gázköri és elektronikai alkatrészek is neves márkáktól érkeznek: Rexroth, Omron és Schneider. A fejlett műszaki tartalomnak köszönhetően a gép paraméterei is impozánsak: 140m/min maximális fej mozgás sebesség (üresjáratban) 1.5G gyorsulással, flycut vágás (apró objektumok vágása vékonylemezen a fej Z irányú pozícióváltása nélkül), remegés-rázkódás mentes vágás nagy sebességnél.

G3015A / G4020A: Testimonial
xlase g3015x fiber lézervágó füstelszívási rendszerének működési rajza

Továbbfejlesztett elszívási rendszer a hatékonyabb füstelszívás érdekében. A G3015X megelőző típusaiban a teljes lézervágó kabinból egy csatlakozási ponton keresztül történt az elszívás. Az új G3015X vázszerkezetében 12 ponton történik az elszívás és egy központi gerendában kerül továbbításra a csatlakozási ponthoz. A közvetlenebb és szegmentált légtechnikai kialakítás hatékonyabbá teszi az elszívást, így a füst és szállópor koncentrációja csökken, mely pozitív hatással van a gépre és a gép kezelő személyzetre egyaránt.

G3015x fiber lézervágó HSG-X_cut vágószoftverének számítógépes nézete

Az Xlase G3015X ipari lézervágó teljesen új fejlesztésű AlphaT vágószoftverrel érkezik. Az elődje, a CypCut szoftverhez hasonlóan felhasználóbarát kezelés jellemzi, a betanulási idő rövid, még is számtalan hasznos, gyártást támogató funkcióval rendelkezik. Az AlphaT számos lehetőséget kínál fel: Görbék szerkesztése, bontása, csoportosítása, mikro perforálás és joint, lézernyaláb ki-be lépés stb. A szoftver az alapanyagnak megfelelően automatikusan vált a Nitrogén / Oxigén gázcsatlakozások között. A legfontosabb funkció a nesting (táblaterv), mely optimalizálja a gyártást a rajzok, a mennyiségek és a tábla méret alapján, miközben a hulladék csökken. Az új AlphaT már multitouch kijelzővel kezelhető, mely gyorsítja az operátor munkáját.

xlase g3015x fiber lézervágó különálló gyengeáramú és nagyfeszültségű moduláris egysége

Az új G3015X tervezésénél szempont volt a kisebb alapterület, ezért a gép gyengeáramú és nagyfeszültségű rendszere külön egységbe került. A moduláris szerkezeti felépítés számtalan egyéb -a kisebb helyigényen felül- előnyökkel is jár: Az elektronikai alkatrészek nincsenek a lézervágás és a nagyteljesítményű CNC meghajtás közvetlen közelében. Így a por, a rezonálás, hőhatás kevésbé érinti az érzékenyebb alkatrészeket. Ezek az egységek külön, zárt, szellőztetett és passzív hűtéssel ellátott szekrényben kaptak helyet. A gép szállításánál és telepítésénél, valamint szervizelésénél is előnyösebb ez a moduláris kialakítás.

xlase g3015x lézervágó gép két motoros és két láncos asztalváltója

A G3015A asztalváltójának meghajtása is továbbfejlesztésre került az új G3015X lézervágógépünkben. Az új meghajtás egy helyett két motort és két láncos erőtovábbítást tartalmaz. A dupla meghajtás külön-külön mozgatja a két asztalt, így a vibráció csökken, továbbá a váltás sebessége is növekedett.

TÜV Rheinland certifikáció embléma

Az XLASE GmbH elsődleges célpiaca Európa, ezért az érvényes uniós irányelvek és a lézergyártmányokra vonatkozó szabványnak történő megfelelőség elsődleges szempont. A G3015X TÜV Rheinland certifikációval rendelkezik, mely kategóriájában egyedi eredmény. A lézervágó precízen tervezett teljes burkolattal rendelkezik, a betekintő ablak is a fiber lézer ellen megfelelő védelmet ad. Ez által a gépet kezelő operátor - a szakszerű oktatásunkat követően - teljes biztonsággal kezelheti a berendezést.

Műszaki adatok

 • Típus:  G3015X

 • Hasznos munkaterület:  3000x1500mm

 • Asztalváltó:  alapfeszereltség

 • Teljes burkolat:  alapfelszereltség

 • Vágószoftver:  AlphaT

 • Nesting:  alapfelszereltség (lemezterv készítés és optimalizálás)

 • Max. sebesség:  140m/min

 • Max. gyorsulás:  1.5G

 • Visszatérési pontosság:  0.03mm/1000mm

 • Pozícionálási pontosság:  0.03mm/1000mm

 • Lézerforrás:  IPG fiber szilárdtest lézer

 • Lézer teljesítmények:   1.5kW, 2kW, 2.5kW, 3kW, 4kW, 6kW (rendeléskor kiválasztásra kerül)

 • Lézerfej 2kW alatt:  WSX (Precitec Lighcutter alkatrészek) manuális fókusz

 • Lézerfej 2kW és felette:  Precitec Procutter auto fókusz

 • Szénacél vágás max. anyagvastagság:  16mm (1.5kW) - 25mm (6kW)

 • Rozsdamentes acél vágás max. anyagvastagság:  8mm (1.5kW) - 20mm (6kW)

 • Gép méret:  8900x2260x2200mm (G3015X)

 • Gép súly: 8000kg

DSC_1429.JPG
fem-lezervagas-minta3.jpg
fem-lezervagas-minta.jpg
fem-lezervagas-minta5.jpg
fem-lezervagas-minta4.jpg
fem-lezervagas-minta6.jpg
fem-lezervagas-minta2.jpg
G3015A / G4020A: Portfolio
bottom of page