top of page

Új lézervágófejek a piacon


Bemutatjuk a HSG legújabb, saját fejlesztésű lézervágófejeit, melyek kifejezetten a nagyteljesítményű fiber lézervágógépek teljesítményét használják ki, optimalizálják azok hatékonyságát.Az új P6, P10 és P20 fiber lézervágófejet a HSG Japán technológiai központjában fejlesztették, tehát kétség kívül japán fejlesztésű egységekről beszélhetünk. Az új P széria már 1kW-os lézerforrástól (P6) egészen 20kW-os fiber lézerekig (P20) lefedi a fiberek lézer teljesítményeinek teljes skáláját. Masai Imai úr a japán HSG Corporation vérigazgatója a nagy tel jesítményű lézeres anyagmegmunkálás szakértője több mint 40 éves ipari ta pasztalattal rendelkezik. Vezetésével és két év elkötelezett kutatás és fejlesztés eredményeként született meg az új HSG P vágófej széria.

Masai Imai, a japán HSG Corporation

vezérigazgatója


Az új P-sorozat előnyei


A P-szériás intelligens vágófejet kifejezetten a nagyteljesítményű fiber lézerekre fejlesztette ki a HSG japán mérnök csapata. Hiszen mit ér a nagy erő, ha a lézerfej nem használja ki optimálisan? A tények röviden: a vágás gyorsabb lett, kevesebb sorja mellett.


Szigorú QC a legjobb minőség biztosítása érdekében. A lézerfejek 35 optikai teljesítmény tesztet és 116 feldolgozási teljesítménytesztet követően kerülnek az értékesítési fázisba. A tökéletes vizsgálati jelentés garancia a legjobb minőségre és probléma mentes, hosszú távú működésre.

Mobilapplikáció segíti a hőmérséklet és a nyomás ellenőrzését


Intelligens laser beam módok. Az intelligens lézernyaláb szabályzás által a vékony és vastag lemezek egyaránt hatékonyan vághatók. A feldolgozott alapanyag és annak vastagsága szerint a lézernyaláb profilja automatikusan a megfelelő méretre és alakra igazodik. Például a magascsúcs fény üzemmód a vékony lemezek gyors vágásához szükséges. A laposfény üzemmód pedig a kiváló vágási minőséget garantálja a vastag lemezeknél. Pontos fókuszbeállítás és adaptív korrekció. A fókuszszabályozás pontossága eléri a ± 0,01 mm-t. A fókuszpozíció valós idejű figyelésére és automatikus korrekcióra nyílik lehetőség.

A gázáram irányítása működés közben


Nagy áteresztőképességű optikai lencse. A kiváló minőségű optikai lencsék által kiváló a lézerabszorpciós ráta, mely stabilabbá teszi a vastag lemez vágását.

Fast-Cool modul a hőterhelés csökkentésért. A gyors és hatékony hűtés csökkenti a vastag lemezes vágás hősugárzásának hatását, biztosítva az érzékelő stabilitását és növelve a vágófej belsejében lévő tömítőanyag élettartamát.

A szennyeződés ellenőrzése

Számos újítás

A P20 a nagy teljesítményű intelligens vágófej számos újítással rendelkezik. A HSG

egyedülálló light-path control rendszert fejlesztett ki, aminek segítségével egyaránt

kompatibilis a vékony és vastag lemez vágással is.

Az optikai hőmérséklet-szabályozás a hűtés-fűtést hangolja a legjobb fókuszegyensúlyhoz.

A mobilapplikáció segítségével egyszerűen és kényelmesen, valós időben ellen- őrizhetjük a hőmérsékletet és a nyomást.

A továbbfejlesztett gázáram irányítás stabilabb és magasabb minőségű vágást eredményez optimalizált vágógáz felhasználással.

Az intelligens nagy sebességű magasságállító BUS-rendszer előnye, hogy egyaránt képes stabil, nagysebességű vágásra, stabil magas hőmérsékletű vágásra, illetve stabil nagynyomású vágásra is.

A japán P-sorozatú vágófejek továbbfejlesztett szennyeződés gátló kialakítással rendelkeznek, melyet rendkívül szigorú tesztek alatt tökéletesítettek a HSG mérnökei. P sorozatba ezen felül szennyeződés ellenőrző rendszert is beépítettek, melynek segítségével a lézerfej rendkívül jól ellenáll a fémfeldolgozó berendezések folyamatos üzemi működése által keltett szennyeződéseknek.

Az intelligens BUS-rendszer előnyei


Az új, P-sorozatú vágófejek műszaki jellemzői
Összegzés

Az új HSG P lézervágófejek intelligens optikai rendszerének és az optimalizált gázáramlásnak köszönhetően a vágás hatékonysága kevésbé függ az alapanyag minőségétől és egyaránt alkalmazható vékony- és vastaglemez vágásra. A hőmérsék let szabályzás és kiváló fókusz egyensúly stabilabb vágást tesz lehetővé, valamint az új BUS-os rendszerű magasság szabályzó tovább növeli a felületkövetés precizitását. A szennyeződés gátló design pedig már csak a pont az i-re, mellyel a HSG japán mérnökei magasra tették a lécet a fémvágó lézerfejek piacán.


Kapcsolat: info@singdepot.eu

Az eredeti cikk a Gyártás Trend magazin 2021. júniusi számában olvasható.

Comments


Kiemelt bejegyzések

Régi blog bejegyzések

bottom of page