top of page

A lézertechnológia forradalma: A HSG ipari fiber csővágó lézergépek új dimenziót vágnak

Az ipari fiber lézeres csővágógépek jelentik e technológia forradalmát, hiszen nemcsak a termelékenységet, hanem a gyártási folyamatokat is hatékonyabbá teszik. A HSG berendezései magas minőségűek, pontosak és effektív vágásra képesek számos iparágban. A csővágó lézerek számos területen alkalmazhatók, többek között a gépjárműgyártás, a repülőgép- és az építőipar szegmenseiben. A HSG rendkívüli fejlődést produkált az elmúlt években, és mára az egyik piacvezető gyártóvá vált a csúcsminőségű ipari fiber lézeres csővágógépek piacán. Cikkünkben összegezzük a HSG műszaki hátterét.

HSG gyár

A HSG LASER a fiber lézervágógépek egyik vezető gyártója, amely Kínában négy létesítményben, összesen 96000 négyzetméteren állítja elő a gépvázakat, és szereli össze a berendezéseket. Ez utóbbi nagy részben automatizált gyártósoron zajlik. A lézerfejek fejlesztését Japánban végzik, amelyek mára csúcstechnológiát képviselnek. Az európai piacot a németországi HSG központjából látják el.


Maximális termelékenység HSG csőlézerekkel

HSG csővágó alkatrészek

Automatizáció és nagy mérettartomány

Az HSG Laser gépek olyan innovatív funkciókkal rendelkeznek, mint az automatikus digitális tokmányrendszer, amely önközpontosító, anyagkímélő pneumatikus befogást és digitális kétirányú kommunikációt tesz lehetővé. Ez a megoldás rendkívül hatékony és pontos, a gyártási folyamat produktivitását nagyban elősegíti.

Az HSG Laser gépek alapfelszereltségben akár 273 milliméter átmérőig is képesek befogni és vágni a munkadarabokat, ezáltal nagyobb méretű csövek is könnyedén feldolgozhatók.

Automatikus digitális tokmányrendszer

Fokozott tempó modern megoldásokkal Az opcionális automatikus adagolóegység időt és energiát takarít meg a tömeggyártás során, a megoldásnak köszönhetően minimalizálódik a manuális beavatkozások szükségessége. Másrészt a hatékonyság érdekében a gyártó olyan szoftvert állított elő, amely egyszerű kezelést biztosít az operátorok számára. A HSG-X9000 kezelőszoftver innovatív multi-touch rendszerrel és egyszerű navigációs oldalakkal rendelkezik. A beépített csőgrafikon-könyvtár pedig elősegíti a folyamatok gyorsítását és optimalizálását.

Opcionális automatikus adagolórendszer

Opcionális, de a munkát jelentősen megkönnyítő egységek A 45°-ban dönthető lézerfej segíti a vastag cső- és zártszelvények feldolgozását, ezzel jelentős időt, energiát és kapacitást takarít meg a vállalkozásnak. Emellett szintén opcionálisan választható tétel az automata leszedőegység. Ez az eszköz gyorsítja a munkafolyamatot és minimalizálja a manuális ráfordítást és beavatkozást. A cső védelméről kirakodás közben két nyomkövető esztergalemez gondoskodik.Kilépve a megszokott sémákból

Az HSG LASER TS sorozatú gépei nemcsak hagyományos, hanem speciális alakú szelvények könnyű vágására is kiválóan alkalmasak. A gyártó innovatív megoldásokkal támogatja a felhasználókat, hogy minél hatékonyabban végezhessék a műveleteiket. Az HSG Laser gépek rendelkeznek olyan produktivitást támogató funkciókkal, mint a LeapFrog és Flycut, amelyek optimalizálják a vágás útvonalát, így jelentősen csökkentik a gyártásidőt.Csővágógépek széles palettán

Az HSG Laser kínálatában számos különböző csővágó berendezés található, beleértve a költséghatékony kézi adagolástól kezdve a professzionális automata adagolásig és az extra hosszú formátum vágásáig terjedő lehetőségeket.

A HSG R3 a gyártó kiváló ár-érték arányú, kompakt csőlézere. A belépő szint ellenére magas műszaki színvonal jellemzi. Azoknak a vállalkozásoknak jelent ideális megoldást, ahol nem szükséges az automata kiszolgálóegység, de fontos a megfizethető ár és az ipari minőség.

HSG R3 csővágó

A HSG TS/TM/TPS lehetővé teszi a professzionális automata adagolást. A berendezés speciálisan vékony és vastag fémcsövek, zártszelvények, valamint különböző profilos szelvények vágásához jelent kiváló megoldást, a konstrukciót digitális forgatóegységgel és automata adagoló-kirakodó rendszerrel látják el.


HSG TP65S CSŐVÁGÓ

A HSG TX az extra hosszú formátum vágásában nyújt kiemelkedő teljesítményt. Akár a 12000 milliméter hosszú és 1500 kilogramm súlyú csöveket is képes kezelni. A C3 és C4 tokmányokat összekapcsolták, így szinkronban működhetnek, de a nyitásuk és zárásuk egymástól függetlenül szabályozható. Opcionálisan 3D dönthető vágófej (±45o) szerelhető fel hozzá.


HSG TX csővágó

A HSG TL500-at a legmagasabb igények kielégítésére hozta létre a gyártó. Négy megfogó egységgel rendelkezik az extra nehéz és vastag szelvényekhez. Opcionálisan 3D dönthető vágófej (±45o) kapható hozzá. Az akár 500 milliméter átmérőjű csövek és egyéb profilos szelvények betöltése szinkronban van a kirakodással. A berendezés működése mentes a szükségtelen leállásoktól.

HSG TL500 csővágó

Berendezések kiváló műszaki háttérrel

A HSG LASER gépeinek műszaki paraméterei közül kiemelkedik többek között a lézerforrás teljesítménye, a pozicionálási és visszatérési pontosság, az üresjárati sebesség, a tokmányforgási sebesség, a gyorsulás, a feldolgozható csőanyagok átmérője, de ez a sor még folytatható további adatokkal. Komoly tapasztalatokkal Magyarországon

A HSG LASER gépekhez az optimális teljesítmény és támogatás is elengedhetetlen. A Signdepot Europe Kft. a gyártó kizárólagos hazai forgalmazója, amely immár 17 éve áll az ügyfelek rendelkezésére, ezen időszakban több mint 500 könnyűipari lézergépet és több mint 40 ipari fiber lézergépet telepített. A HSG és a Signdepot stabil hátteret biztosít a vállalkozások technológiai fejlesztéséhez.

A Signdepot által nyújtott „full service” megközelítés azt jelenti, hogy az árajánlatának végösszege minden költséget tartalmaz, a gép megrendelésétől a végső átadásig. Biztosítja a helyszíni felmérést, beüzemelést, oktatást, supportot és szervizt, hogy a leendő partnereknek csak az optimális működésre kelljen összpontosítania.

Signdepot telephely

Forrás: New Technology Magazin

Comments


Kiemelt bejegyzések

Régi blog bejegyzések

bottom of page