top of page

Legolcsóbb ipari lézervágó KKV-knak

Sokakban kétely merül fel, ha egy gép esetében távol-keleti márkáról van szó, de ma már felelőtlenség beskatulyázni a jelentősebb kínai márkákat az objektív tények vizsgálata nélkül.

 

HSG Kína első számú lézervágó és -gravírozó berendezéseket gyártó vállalata. Az egyik legfontosabb célpiaca Európa. A vállalat a fejlesztés és gyártás mellett az egyik legfontosabb jövőbe mutató célja egyre közelebb kerülni és megfelelni az ipar 4.0 elvárásainak. A hagyományos lézervágó gépek mellett robotizált berendezéseket is gyárt, valamint teljesen automata gyártósort is tervez. A HSG gépek műszaki színvonala egyértelműen felveszi a versenyt a piacvezető vállalatok lézergépeivel kb. 25-40 százalékos árelőny mellett.

A G3015C a legkisebb teljesítményű fiber lézervágó gép a HSG kínálatában a kisebb méretű vállalkozások számára maximum 10 mm-es szénacél, illetve 5 mmes rozsdamentes acél vágásához. A szakavatott szem rögtön észreveszi, hogy burkolattal nem rendelkezik.

g3015c megfizethető fiber lézervágó gép

Ez a megoldás csökkenti a gép költségeit és helyigényét, és továbbra is megfelel a lézergyártmányokra vonatkozó EU és MSZ szabványoknak (szigorúbb munkavédelmi előírást kell betartani, valamint 1 kW-ban maximalizált a választható fiber lézerforrás teljesítménye). A belépő szintű vágógép műszaki tartalma jóval túlmutat azon a színvonalon, amelyet az induló árból gondolnánk. Összes fődarabja és fontosabb alkatrésze neves beszállítótól érkezik.

A gép „lelke”, a fiberlézerforrás a világ vezető gyártójától, a német IPG-től érkezik. A választható teljesítmény 500W, 700W vagy 1000W. A CNC-mechanikai fődarabok egy része Alpha Wittenstein és Hiwin gyártmányú. A szervomotorokat a Sanyo Denkitől, az elektronikai alkatrészeket az Omrontól és a Schneidertől szerzik be. Az automata él- és távolságérzékelős lézerfej WSX vagy Precitec gyártmány. A precíz és erős CNC-rendszernek köszönhetően a G3015C kiemelkedő értékekkel jellemezhető. A nagy teljesítményű szervomotorokkal szerelt fogasléc-fogaskerék rendszerű hajtástechnika akár 100m/min sebességre is képes 1.0G gyorsulással. A magas műszaki tartalomnak és robosztus váznak köszönhetően nagy sebességnél sem jelentkezik kellemetlen rázkódás, rezonálás apró objektum vágásakor. A mechanikai pontosság sem jelent kompromisszumot, hiszen a visszatérési pontosság 0.05mm/1000mm, a pozícionálási pontosság 0.03mm/1000mm.

Kis alkatrészek is nagy pontossággal vághatók

A legapróbb láncszem is kihatással lehet egy rendszer stabil működésére, ezért a pneumatikai és a gázköri alkatrészek a Bosch Rexroth jól ismert elemei. A hosszú távú megbízhatóságért nemcsak a minőségi alkatrészek, hanem a gép váza is felelős. A gyártás itt rendkívül kritikus, a precízen hegesztett és CNC megmunkált vázat négylépéses hőkezelésnek vetik alá a feszültségmentesítés érdekében. Így húsz évre garantált a váz deformációmentessége. A közel 100 százalékosan precíz váz az autokollimátoros ellenőrzést követően mehet csak a gyártás következő szakaszára. A G3015C műszaki tartalma jóval túlmutat a hasonló árú berendezéseknél!

 

Költség: A G3015C ára 95.000USD-tól indul.

Forgalmazás és szerviz: A teljes ügyvitel a tanácsadástól a beüzemelt gép oktatásán és szervizelésén át a HSG magyarországi képviselete által történik.

 

Kiemelt bejegyzések

Régi blog bejegyzések

bottom of page