top of page

Új technológia a HSG-nél: "Smoother"

A vastag alumínium lemez lézeres vágásánál jelentkező sorjásodásra új technológiát vezetett be a HSG. A megoldás elsősorban a nagyobb teljesítményű (>2kW) fiber lézervágók és a kb. 6mm-nél vastagabb alumínium vágásnál okoz jelentős előrelépést.

 

Az alumínium anyag és a nagy energiájú lézernyaláb találkozása egyre jelentősebb mennyiségű olvadék és sorja képződését eredményezi az anyagvastagság növekedésével. E speciális új opció nélkül eddig elkerülhetetlen munkafolyamat volt a vágást követő mechanikai megmunkálás, az élek sorjázása. Fontos megjegyezni, hogy ez a jelenség elhanyagolható, a szinte sorja mentes vágás természetes a vékonylemez vágáskor kb. 3-4mm vatagságig.

HSG smoother lézervágó technológia alumínium vágáshoz

6mm alumínium vágás: Felül az opcionális kiegészítővel, alul az opció nélkül.

Az új technológia segítségével a rozsdamentes acél Nitrogénnel történő lézeres vágásához hasonló precíz eredményt kaphatunk. Az opció egy fizikai kiegészítő a berendezéshez és opcionálisan választható a HSG fiber lézergépek rendelésekor 2kW teljesítmény felett. A kiegészítő Oxigén és Nitrogén gáz keverékét állítja elő a vágáshoz.

Az új Smoother opció ára kb. 27000 USD várható. 2kW feletti teljesítményű HSG fiber lézervágógépekhez rendelhető.

 

Kiemelt bejegyzések

Régi blog bejegyzések

bottom of page