top of page

A HSG Európában új néven: XLASE

A HSG új leányvállalata, az Xlase GmbH az októberi EuroBLECH kiállítást követően hivatalosan is bemutatásra került a HSG Laser központjában egy nagyszabású bemutató rendezvény által.

XLASE márka elindítása 2018 - Xlase partnerek 12 országból

Az ügyfelek, partnerek és a beszállítók, valamint az üzleti és a politikai képviselők jelenlétében került bemutatásra az új márka, valamint néhány teljesen új berendezés is. Ma Canrong, a Kínai Népköztársaság korábbi nagykövete (2002 - 2009), aki szintén a látogatók között volt, hangsúlyozta a technológiai együttműködés és a kulturális csere fontosságát Kína és Németország között és gratulált a vállalatnak a következetes lépésért az Európai piacon.

Balról haladva: Thorsten Frauenpreiss, Ma Canrong, Yong Chang

A HSG Laser következetes internacionalizációs stratégiát folytat. Európa, amely számos erős és innovatív szerszámgép- és lemezmegmunkáló piaccal rendelkezik, elengedhetetlen része ennek. Az XLase GmbH új ablakot nyit Európában az anyavállalat HSG Laser számára. Az európai értékesítési hálózat további bővítése mellett a szolgáltatásszervezés és a tartalékalkatrészek elérhetőségének erősítése áll.

"A HSG csak a minőség, a teljesítmény és az értékesítés utáni szervizelés egységes csomagjával lehet sikeres a nagy versenyképességű és igényes európai piacokon" - magyarázza Thorsten Frauenpreiss, a hamburgi székhelyű lézer start-up ügyvezető igazgatója. Bízik abban, hogy az XLase kiválóan alkalmas arra, hogy versenyezzen a meglévő beszállítókkal és közben technológiai teljesítményének és vonzó árstratégiájának köszönhetően teljesen új piaci szegmenseket nyit. Az Xlase célja tehát nem az árszint növelése, hiszen a gépek eladási árai nem számottevően, vagy egyáltalán nem emelkednek, ugyanakkor a műszaki színvonal, a szolgáltatások minősége és a munkavédelmi biztonság növekszik.

Thorsten Frauenpreiss szintén bízik abban, hogy a vállalat továbbra is figyelemre méltó ütemben növekszik, amit tizenkét évvel ezelőtt alapítottak. A vállalati megnyitó ceremónián új megoldásokat mutattak be a gépvezérlés, a lézersugár-irányítás és a vágófej területén. Az új "XCon X" vezérlőrendszert egy modern és intuitív felhasználói felület jellemzi, amely minden szálas lézeres vágórendszerhez használható és megfelel a legfrissebb interfész szabványoknak. Erről később bővebben is publikálunk!

KLINGE, az új lézeres vágófej

Az új lézervágófej, a KLINGE, kiemeli a gépgyártó kompetenciáját a lézer-optikai mezőnyben is: a teljes vágófejet, beleértve a távolságérzékelőket házon belül fejlesztették ki és garantálja a lehető legjobb kompatibilitást a géppel. Az eredmény a maximális megbízhatóság és teljesítmény, valamint a vágási folyamatok okos támogatása. A KLINGE vágófej akár 8 kilowatt teljesítményű fiber fémvágó lézergépekhez is rendelkezésre áll. A gyár a KLINGE mellett továbbra is megtartja a német Precitec lézerfejeket is.

Az esemény csúcspontja azonban az újonnan kifejlesztett XCut G3015X lézer vágó rendszer volt. Az elődje, a GA sorozat, a vállalat legsikeresebb modellje, világszerte több ezer telepítéssel.

"Fontos volt számunkra, hogy gondosan tovább fejlesszük az elődje sikeres jellemzőit és egyidejűleg forradalmian új, innovatív ötleteket valósítsunk meg" - nyilatkozta Thorsten Frauenpreiss.

XCut G3015X

A gépet 140 m/perc sebesség és 1,2G gyorsulás jellemzi és számos új innovatív megoldást tartalmaz. Az eddigi megszokott egybe épített megoldás helyett a GX elektronikai szekrénye külön modulban kapott helyet mely csökkenti a gép méretét, egyszerűsíti és olcsóbbá teszi a szállítást és így a gép árát is, valamint az installálás és szervizelés is egyszerűbbé válik. Az KLINGE vágófej és az XCon X vezérlőrendszer opcionálisan választható. Az elszívást is gondosan áttervezték, melynek hatékonysága nőtt, ezzel együtt a biztonságos használat is.

Az új gép TÜV Rheinland certifikációt kapott, mely kimagasló eredmény a kategóriájában. Komoly előrelépés történt tehát a HSG-nél a műszaki színvonal és a biztonságos használat terén, ami különösen fontos az európai piacokon. Az Xlase XCut G3015X az európai vásárlók számára 2019 közepétől lesz elérhető, rendelhető.

Kiemelt bejegyzések

Régi blog bejegyzések

bottom of page