top of page

Két megoldás egy géppel: B1325M fém-nemfém lézervágógép

A lézeres lemezvágó gépeknél két két különböző technológiával lehetséges a fém és a szerves anyagok lézeres vágása. (szerves anyagok mint PMMA plexi, fa, textil, bőr, papír, gumi, stb.). A lézeres fémvágás elsősorban ipari fiber/CO2 lézervágókkal, míg a szerves anyagok lézervágása könnyű ipari, kisebb teljesítményű és kisebb értékű CO2 lézergépekkel lehetséges. A HSG kínálatában létezik egy olyan köztes megoldás, amivel mind a két területet érinthetjük minimális kompromisszummal! Nézzük meg, mi az a két terület melyek között elhelyezhető a fém-nemfém lézervágógépünk:


CO2 lézergépek szerves anyagok vágáshoz:

lézeres fémvágóval megmunkált fa, bőr, üveg, műanyag és farmer

A kisteljesítményű (~40 - 150W) CO2 lézergravírozó- és vágógépek lézerforrása által gerjesztett lézernyaláb kiválóan alkalmas pl. reklámipari termékek jelölésére és vágására. Fa felületen -bizonyos teljesítmény határig és megfelelő szoftver esetén- akár fotóminőség is lézergravírozható. A lézer technológiából adódóan (teljesítmény és hullámhossz paraméterek) ezek a gépek nem jelölnek és még inkább nem is vágnak fémeket.

A kisteljesítményű CO2 lézergépek jellemzően néhány M Ft -os értéket képviselnek.

Ipari fiber és CO2 fém lézervágógépek:

Az ipari fémvágó lézerek jelentősen magasabb beruházást igényelnek (~25M Ft-tól) és fém vágásra stabil produktív teljesítményt nyújtanak a magas műszaki tartalomnak köszönhetően. Mind visszatérési pontosságban, mint lézerteljesítményben magas szinten helyezkednek el. Anyagvastagságot tekintve már a belépő szintű 500W-os fiber lézerforrások is 5-6mm vastag szénacél átvágására alkalmasak. Kisebb lemezmegmunkáló vállalakozásoknak vékonylemez vágásra viszont túlzott mértékű költséget jelent egy fiber lézervágó.

B1325M / B1530M 2in1 megoldás: Belépő szint a fém vékonylemez vágásban, profi megoldás szerves anyag vágásra!

A B1325M (és nagyobb, 1500x3000mm-es asztalfelülettel B1530M) egyaránt alkalmas szerves anyagok és acél vágásra. 290W teljesítményű CO2 lézert használ. A rendszer kiegészítésre került egy kapacitív távolság követős lézerfejjel és Oxigén gáz adagolási lehetőséggel. E két kiegészítővel szénacél és rozsdamentes acél vágás is elérhető. Szénacél esetén maximum 4mm, rozsdamentes acél esetén maximum 2.5mm anyagvastagságot választhatunk. Kikapcsolt gázadagolással a gép pedig szerves anyagokat vágja 0.1mm-es pontossággal. Reklámipari felhasználásra kifejezetten hatékony multifunkciós gép lehet hiszen egy géppel vágható a legtöbb reklámtábla, forgalomtechnikai tábla, plexi display és sign termékek, fa táblák stb.

A B1325M a vágás mellett ráadásul gravírozni is képes. Elsősorban kontúr és kitöltéses gravírozás, plexi, fa és más erre alkalmas anyag felületére.

 

Comments


Kiemelt bejegyzések

Régi blog bejegyzések

bottom of page