top of page

Bemutatjuk az új Xlase G3015T fiberlézervágót

A HSG legújabb fiberlézervágóját azoknak a kis és közepes méretű fémipari vállalkozásoknak fejlesztette ki, amelyek korszerű, modern technológiával kívánnak síklemezeket vágni, de megfizethető költséggel.

A HSG célja a GT-szériával a kisvállalkozói igények maximális kielégítése, hiszen a sorozat kiváló ár/érték aránnyal rendelkezik. A GT-sorozat legújabb darabja az új Xlase G3015T fiberlézervágó, mely a stabil alapokon fekvő G3015A továbbfejlesztett verzióját jelenti. A pontosság javult 0,05 mm/1000 mm-ről 0,03 mm/1000 mm-re, illetve a vezérlőszoftver is megújult, több funkciót és remote control lehetőséget kapott. A fogasléchajtás fődarabjai német (Wittenstein Alpha), a szervomotorok japán gyártmányúak (Panasonic). A berendezés már rendelhető 2020 második negyedévétől, ráadásul a gyártási ideje csupán 45 nap, ami szintén előnyt jelent sok más márka gyártási határidejéhez képest, tette hozzá a szakember.


Kiváló paraméterek


A gép kettős-kúpos asztalrögzítő rendszerrel rendelkezik. Az elektronikusan vezérelt megoldásnak köszönhetően az asztalrögzítés és origó felvétel közel nulla hibalehetőséggel történik meg.

Nagy pontosságú asztalpozicionálási technológia

Újdonság a moduláris munkaasztal bevezetése. Az eddig megszokott munkaasztalok egy darabból készültek, a salakanyag-eltávolítás vagy teljes csere esetén le kellett állítani a gyártást. A moduláris felépítésnek köszönhetően az asztal több szekcióból épül fel, és külön kiemelhető.

Modulárisan szétszerelhető munkaasztal


A megnövelt asztalváltás- sebesség a hatékonyabb megmunkálást segíti. Az előd HSG típusoknál is sikerült csökkenteni az asztalcsere idejét típustól függően 15 és 12 másodpercre csökkenteni, de az új G3015T esetén ez csupán 8 másodperc! Csekély változás, de a több műszakos gyártás esetén hosszú távon mérve máris előnyt jelent a produktivitásban.


Megnövelt asztalváltás- sebesség


A berendezés természetesen megújult, teljesen zárt ipari burkolatot is kapott, mellyel a gép teljesíti a vonatkozó EU-szabványokat mind mechanikai, mind elektronikai, valamint a lézergyártmány tekintetében egyaránt. (EN ISO 12100; EN 60204-1; EN ISO 11553). A kedvezőbb ár tehát nem jelent kompromisszumot a munkavédelemi megfelelőségnél sem.


Teljesen zárt ipari burkolat


Az új Xlase G3015T-t motorikusan kivitelezett, magasságállító kezelőpanellel szerelték fel. Ezzel a megoldással ergonomikussá tehető a gép kezelése az operátor személy számára, továbbá a gép telepítésekor, mozgatásakor is hasznos funkcióval bír.


Elektromosan emelhető ergonomikus vezérlőpult


Emellett új füstelvezető rendszert is kidolgoztak. A legelső G3015A modellnél még egyetlen 300 mm-es elszívó csonk volt a munkaasztal végén, míg az újabb G3015X már egy középső levegőcsatornát kapott, mely a munkaasztal alatt, középen helyezkedett el, és szekcionális felosztásokkal rendelkezett. A GT hasonló megoldással bír, de az elszívó csatornák nem a munkaasztal alatt, hanem annak két oldalán találhatók. Így a vágáskor a salakanyag nem találkozik az elszívással. Illetve az elszívó üzemeltetése hosszú távon biztonságosabb, hatékonyabb és tisztább. A GT három asztalméretben rendelhető: 3000 × 1500 mm, 4000 × 2000 mm és 6000 × 2500 mm. A rendkívüli pontosság és fiberlézer-technológia – komplex vágási munkákra is alkalmas vékonylemezeken vagy akár vastag anyagokon is – szuper gyors sebességgel képes vágni a választott teljesítménytől függően 30 mm-ig. A GT IPG lézerforrással érkezik, és 2 kW-tól 6 kW-ig rendelhető. Ha az ügyfél magasabb teljesítményi igényekkel érkezik, akkor a HSG GH- vagy GV-szériát ajánljuk, melyek 8 kW-ig és 15 kW-ig rendelhetők.Comments


Kiemelt bejegyzések

Régi blog bejegyzések

bottom of page